Akció ! Energetikai tanúsítvány

Akció ! Energetikai tanúsítvány

Energetikai tanúsítvány akciós áron  20 % kedvezménnyel !

Pl. átlagos panellakás 17.500 helyett, most csak bruttó 14.000 Ft ! Akár egy napon belül Székesfehérváron.  70-703 9997

Lakásbiztosítással együtt még további kedvezménnyel !

Mi is az Energetikai Tanúsítvány?


Ahogy a 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet fogalmaz: az energetikai tanúsítvány egy „igazoló okirat, amely az épületnek vagy önálló rendeltetési egységnek a külön jogszabály szerinti számítási módszerrel meghatározott energetikai teljesítőképességét tartalmazza.”Az ingatlan energetikai minőségét hivatott mutatni, úgy, ahogy a háztartási gépeknél már jól megszokhattuk. A tanúsítványból elsősorban azt tudhatjuk meg, hogy előreláthatóan mekkora az ingatlan éves energiafelhasználása. Hasonló a skálázás is a megszokotthoz: a legkedvezőbb az „A+” kategóriába, míg a legrosszabb besorolású „I” kategóriába kerül. Itt fontos megemlíteni, hogy a követelményrendszer alapján a „C” jelzésig felel meg a jogszabályban meghatározott energetikai követelményeknek az ingatlan. Egyes tranzakciók során előfordulhat, hogy ez a minimálisan elvárható szint.

 

 

Az Európai Unió minden tagállamára kötelező érvényű az Energiaminősítési címke meghatározása bizonyos tranzakciók esetén. Ezzel az rendelkezéssel azt kívánjuk elérni, hogy felismerve lakásunk/házunk alacsonyabb besorolását, olyan intézkedéseket vigyünk véghez, amivel csökkentjük a feleslegesen elhasznált energia mennyiségét. A cél, hogy a jelenlegi pazarló energiafelhasználás tapasztalható mértékben csökkenjen.

 

Mikor kötelező elkészíttetni?

 

2012. január 1. után a lakóingatlanok eladása, vagy bérbeadása esetén kötelező a tanúsítványt elkészíttetni. Önálló épületnél (pl. családi ház) a bérleti szerződéshez csatolni is kell az energetikai tanúsítványt.


Mikor érdemes beszerezni?
 
A tanúsítvány 10 évig érvényes, így ha Ön úgy dönt, hogy segítségünkkel értékesíti az ingatlanát, ajánlott már a megbízási szerződés létrejöttekor ezt is elindítania. Bár a tanúsítás folyamata aránylag gyors eljárás, nem érdemes megvárni, amíg vevőt talál, hiszen éppen elég tennivaló lesz a szerződéskötés kapcsán.
 
Nem sok időnek kell eltelni ahhoz, hogy a vásárlók, bérlők az ingatlanenergetikai besorolást fontos szempontként vegyék figyelembe a döntésüknél. A várható energiaköltség fontos szempont, melyet a vevők, bérlők eddig közműszámlák alapján igyekeztek kideríteni. Ez a módszer nem feltétlenül hiteles, hiszen nem ugyanolyan környezetben érezzük magunkat komfortosnak. Az energetikai tanúsítvány egy egységes rendszer, ezért összehasonlításra is kiválóan alkalmas. Aki hirdetésében feltűnteti az energetikai besorolást, hamarabb találhat vevőre, bérlőre!
 

MAXIMMO Ingatlaniroda

    8000 Székesfehérvár, Budai út 9-11. Trade Center
    +36 70 703-9997
    maximmo.fehervar@gmail.com

Eladó ingatlana van,
vagy épp ingatlant keres?

Adja meg adatait és segítünk!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Üzenet küldése
Téglalakás
Családi ház
Panellakás
Ikerház